Держсекретар США летить до Катару говорити про Афганістан

Держсекретар США летить до Катару говорити про Афганістан

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен у понеділок вирушає до Катару, щоби провести зустрічі з керівництвом держави й обговорити, зокрема, спільні зусилля щодо врегулювання кризової ситуації в Афганістані.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Державного департаменту США, передає Укрінформ.

«Держсекретар Ентоні Блінкен перебуватиме 6-8 вересня 2021 року в місті Доха, де зустрінеться з еміром Катару шейхом Тамімом бін Хамадом аль-Тані, заступником прем'єр-міністра й міністром закордонних справ Мохаммедом бін Абдулрахманом аль-Тані та іншими високопоставленими чиновниками Катару, щоби обговорити наші зусилля щодо Афганістану, а також інші питання, важливі для міцних двосторонніх відносин»,- зазначається в повідомленні.

Читайте також: Штати вважають імовірною нову громадянську війну в Афганістані

Катар долучився забезпечення транзиту й тимчасового перебування евакуйованих з Афганістану. У Держдепартаменті називають Катар «одним із найближчих військових союзників США» в регіоні, зокрема, в контексті протистояння ІДІЛ, стабілізації ситуації в районі сектору Газа, боротьбі з фінансуванням тероризму.

Читайте також: США перенесли посольство з Кабула до столиці Катару

Як повідомляв Укрінформ, після візиту до Катару держсекретар Блінкен планує вирушити до Німеччини, де візьме участь у міжнародній зустрічі щодо Афганістану на рівні глав зовнішньополітичних відомств понад 20-ти держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-