Штати вважають імовірною нову громадянську війну в Афганістані

Штати вважають імовірною нову громадянську війну в Афганістані

Укрінформ
Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі вважає ймовірним виникнення умов для громадянської війни в Афганістані після виведення американських військ.

Як передає Укрінформ, про це Міллі заявив в інтерв’ю Fox News.

«За моїми оцінками, у країні можуть виникнути умови для громадянської війни. Я не знаю, чи зможе «Талібан» консолідувати владу та зідйснювати правління - можливо, так, а можливо, ні», - зазначив він.

Генерал додав, що нова громадянська війна в регіоні може призвести до відродження таких угруповань, як «Аль-Каїда» та ІДІЛ.

Читайте також: Таліби відклали оголошення складу нового уряду в Афганістані

На запитання, чи може він уявити ситуацію, коли американським військам доведеться повернутися в Афганістан, Міллі сказав, що це був би «дуже складний політичний вибір».

«Насправді я б не сказав ні «так», ні «ні». Я думаю, що сьогодні занадто рано говорити про щось подібне», - пояснив генерал, зауваживши, що необхідно далі стежити за даними розвідки.

Читайте також: Захисники Панджшеру заявили про розгром тисячі талібів, «Талібан» заперечує

Як повідомлялося, США вивели війська з Афганістану 31 серпня, поклавши край 20-річній війні, спровокованій терактами 11 вересня. Після приходу до влади талібів Сполучені Штати висловлюють занепокоєння тим, що Афганістан знову може стати осередком тероризму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-