США ввели санкції проти розвідки Ірану, яка «полювала» за дисидентами

США ввели санкції проти розвідки Ірану, яка «полювала» за дисидентами

Укрінформ
Мінфін США запровадив санкції проти представників розвідки Ірану, які намагалися викрасти американського громадянина іранського походження в Нью-Йорку, а також були причетні до інших подібних операцій за кордоном.

Про це йдеться в офіційному повідомленні американського відомства, оприлюдненому в п’ятницю, передає Укрінформ.

«Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США сьогодні запровадив санкції проти чотирьох офіцерів іранської розвідки, які переслідували американського громадянина в США, а також іранських дисидентів в інших країнах у межах масштабної кампанії, щоби примусити замовкнути критиків уряд Ірану», - зазначили в Мінфіні.

При цьому уточнюється, що мережею іранських оперативників, які готували викрадення американського журналіста й правозахисника, а також переслідували дисидентів у США, Британії, Канаді та ОАЕ, керував високопоставлений представник розвідки Аліреза Шахварогі Фарахані 1970 року народження. Операція іранських спецслужб провалилася, й у липні США висунули звинувачення по цій справі.

Читайте також: Іран продовжує нарощувати збагачення урану - МАГАТЕ

«Плани іранського уряду з викрадення людей є додатковим прикладом його постійних спроб заглушити голоси критиків, де б вони не були. Переслідування дисидентів за кордоном демонструє, що репресії уряду виходять далеко за межі Ірану», - заявила в цьому зв’язку директор OFAC у Андреа Гакі.

Як повідомлялося раніше, іранська розвідка намагалася викрасти в Нью-Йорку журналіста й активіста іранського походження, нині громадянина США. Вони скористалися послугами приватного детектива для спостереження за жертвою. Іранські спецслужби планували використати швидкісні катери для транспортування жертви до Венесуели.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-