Радбез ООН вимагає від талібів дозволити афганцям безперешкодно залишати країну

Радбез ООН вимагає від талібів дозволити афганцям безперешкодно залишати країну

Резолюція
Укрінформ
Рада Безпеки ООН вимагає від радикального руху «Талібан» дозволити афганцям безперешкодно залишати країну. 

Як передає Укрінформ, відповідну резолюцію РБ ООН ухвалила у понеділок, 30 серпня.

За неї проголосували 13 членів Радбезу, Росія та Китай утрималися.

«Рада Безпеки очікує, що Талібан виконуватиме свої зобов'язання щодо сприяння безпечному проходу афганців та іноземних громадян, які хочуть покинути Афганістан», - заявила посол США Лінда Томас-Грінфілд.

Зазначається, що для ООН «надзвичайно важливо», щоб кожній людині було дозволено безпечно виїхати з Афганістану з будь-якої причини, коли завгодно, повітряним шляхом або наземним транспортом.

ООН також вказує на необхідність безперешкодного гуманітарного доступу та дотримання прав людини, особливо "прав жінок, дітей та меншин".

Читайте також: Генсек ООН засудив теракт поблизу аеропорту Кабула

Країни-підписанти найрішучіше засудили вибухи в аеропорту Кабула у минулий четвер, в результаті яких загинуло понад 150 людей, ще 200 отримали поранення. Відповідальність взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава" в провінції Хоросан (ІСКП).

Напад був спрямований на людей, які втікали з Афганістану після захоплення влади в країні талібами два тижні тому, а міжнародні сили надавали допомогу в евакуації.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні США завершили виведення з Афганістану свого військового контингенту, який перебував у цій країні 20 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-