У Польщі затримали активістів, які намагалися знести паркан на кордоні з Білоруссю

У Польщі затримали активістів, які намагалися знести паркан на кордоні з Білоруссю

Укрінформ
Польські прикордонники та військові затримали на кордоні з Білоруссю 13 осіб, які намагалися зруйнувати огорожу, встановлену для протидії нелегальній міграції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Польське радіо.

Заступник міністра закордонних справ Польщі Марцин Пшидач назвав неприйнятною спробу зруйнувати огорожу, встановлену для захисту від напливу мігрантів.

«Якщо хтось, керуючись якими завгодно мотивами, намагається зруйнувати огорожу на кордоні або перейти кордон, прикордонна служба повинна реагувати, тому що в її обов'язки входить не тільки захист від зовнішнього проникнення, а й від перетину кордону в інший бік», - сказав Пшидач.

Як зазначається, затримано 12 громадян Польщі та один - Нідерландів. Серед них - голова ради фонду «Відкритий діалог» Бартош Крамек, який у червні був затриманий за підозрою в наданні неправдивих відомостей і відмиванні коштів.

Читайте також: ЄСПЛ закликав Польщу і Латвію допомогти мігрантам на кордоні з Білоруссю

За даними TVPInfo, кілька днів тому заступник міністра закордонних справ Польщі Павел Яблонський направив до прокуратури повідомлення про статтю Бартоша Крамека, опубліковану в Gazeta Wyborcza, в якій той закликав розбирати огорожу на польсько-білоруському кордоні.

Як повідомляв Укрінформ, Польща планує побудувати паркан на кордоні з Білоруссю для попередження нелегальної міграції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-