Кандидати у канцлери пообіцяли німцям, що нового локдауну не буде

Кандидати у канцлери пообіцяли німцям, що нового локдауну не буде

Укрінформ
Попри погіршення ситуації з коронавірусом у Німеччині, політики, які претендують на посаду глави уряду, виключають запровадження нового локдауну.

Про це заявили всі троє кандидатів на посаду канцлера ФРН під час перших політичних теледебатів, що відбулись у неділю ввечері, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми можемо з усією чіткістю сказати: нового локдауну не буде», - наголосив кандидат від Соціал-демократичної партії, віцепрем’єр-міністр фінансів Олаф Шольц, відзначивши, що вже вакциновано багато жителів країни. Він переконаний, що було б неправильно запроваджувати локдаун виключно для нещеплених громадян, як пропонують деякі експерти.

Читайте також: Німеччина продовжила режим епідемії національного значення

«Зелені», за словами їхньої лідерки Анналени Бербок, також не вважають локдаун потрібним.

Кандидат від консервативного блоку ХДС/ХСС, прем’єр землі Північний Рейн-Вестфалія Армін Лашет чітко заявив: локдауну не буде. Але, зауважив він, слід бути обачними з огляду на погіршення епідемічної ситуації та адекватно реагувати на неї.

Водночас усі троє погодились з необхідністю збереження маскового режиму в громадському транспорті.

Читайте також: У Німеччині невакцинованим від COVID-19 можуть загрожувати нові обмеження

За даними Інституту Роберта Коха, за останню добу в Німеччині підтверджено 8416 нових випадків інфікування COVID-19. Тижневий показник на 100 тисяч населення становить 74,1. При цьому повністю вакциновано вже більш як 60% жителів країни.

Нагадаємо, вибори до Бундестагу мають відбутися 26 вересня.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-