Правозахисники визнали політв'язнями в Білорусі 650 осіб

Правозахисники визнали політв'язнями в Білорусі 650 осіб

Укрінформ
Станом на 27 серпня в Білорусі правозахисники визнали політичними в'язнями 650 осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє правозахисний центр «Весна».

"Блогери, бізнесмени, активісти штабів кандидатів у президенти, учасники акцій протесту перебувають у місцях неволі, далеко від своїх рідних і близьких через те, що не побоялися скористатися своїми правами... Більша частина цих людей потрапила під політично мотивоване кримінальне переслідування у зв'язку з подіями, які розгорнулися під час і після кампанії з виборів президента Білорусі у 2020 році", - заявляють правозахисники.

Читайте також: У будинку експосла Білорусі в Словаччині пройшов обшук – правозахисники

За їх інформацією, проти політв'язня Ольги Класковської в колонії завели нову кримінальну справу за коментар у соціальних мережах, який був розміщений до її арешту 14 жовтня минулого року і в якому вона нібито образила міліціонера з Бреста.

Матір Класковської вже викликали на допит у новій кримінальній справі. У листі до неї політув'язнена припускає, що скоро її можуть етапувати до Бреста, де відбудеться суд.

22 грудня Ольгу Класковську засудили до 2 років колонії за перекриття руху транспорту в одному з районів Мінська під час одного з вечірніх протестів після президентських виборів.

Читайте також: У Білорусі політв'язень втік із «хімії» і залишив країну

Як повідомлялося, в Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко. Влада жорстоко придушує виступи, проти опозиції застосовуються репресії.

Більшість демократичних країн світу, в тому числі Україна, не визнають легітимність режиму Лукашенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-