В Італії понад 750 тисяч людей підписали петицію за легалізацію евтаназії

В Італії понад 750 тисяч людей підписали петицію за легалізацію евтаназії

Укрінформ
В Італії понад 750 тисяч людей підписали петицію, що закликає до легалізації евтаназії, що перевищило півмільйонний поріг, необхідний для проведення референдуму.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Local.

Таким чином, уже в наступному році в країні може бути проведено голосування з питання про внесення змін до законів щодо надання допомоги по евтаназії.

Згідно з чинним законодавством, будь-який, хто допомагає іншій людині вчинити самогубство, може бути засуджений до тюремного ув'язнення на термін від 5 до 12 років.

Прихильники референдуму кажуть, що якщо правка до законодавства буде прийнята, це дозволить допомогти «хворим людям, які потребують допомоги, щоб покласти край своїм стражданням».

Конституційний суд у 2019 році ввів виняток для «пацієнтів, які залишилися в живих завдяки лікуванню... і страждають невиліковною хворобою, що завдає фізичні і психологічні страждання, які вони вважають нестерпними».

При цьому судді додали, що пацієнт повинен бути «повністю здатним приймати вільні і свідомі рішення». Страждаючі невиліковними захворюваннями, які не підходять під цю категорію, не мають права вдаватися до евтаназії.

Читайте також: Чеський уряд відхилив нову спробу легалізувати евтаназію

Евтаназія - це практика переривання життя людини, яка страждає невиліковним захворюванням і яка зазнає внаслідок цього нестерпних страждань.

Ватикан послідовно засуджує ідею про те, щоб допомагати людям переривати їхнє життя.

Як повідомлялося, евтаназія дозволена зараз у Нідерландах, Люксембурзі, Канаді, Бельгії, Іспанії. У листопаді цього року відповідний закон повинен набрати чинності в Новій Зеландії.

Евтаназія також легалізована в деяких частинах Австралії й окремих штатах США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-