Британія і Австралія просять не їхати в аеропорт Кабула через загрозу теракту

Британія і Австралія просять не їхати в аеропорт Кабула через загрозу теракту

Укрінформ
Уряди Британії та Австралії приєдналися до американських колег у своїй рекомендації до громадян не їхати в аеропорт Кабула найближчим часом через терористичну загрозу.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на BBC.

Зокрема МЗС Великої Британії наголосило, що люди в Афганістані повинні триматися подалі від аеропорту Кабула через "високу загрозу теракту".

Тих, хто вже перебуває поруч, просять "переміститися у безпечне місце і чекати подальших рекомендацій". Також наголошується, що поїздки до аеропорту дорогами стали "надзвичайно небезпечними".

"Існує дуже висока загроза терористичної атаки", - заявила глава МЗС Австралії Меріс Пейн.

Читайте також: В Афганістані залишається ще близько 1500 громадян США

Як повідомляв Укрінформ, Пентагон отримав повідомлення про «дуже конкретний потік загроз» з боку ІДІЛ щодо натовпу довкола аеропорту Кабула.

За даними представників оборонного відомства, ІДІЛ, який ворогує з Талібаном, має намір влаштувати безлад в аеропорту і планує зробити кілька нападів.

Посольство США в Кабулі рекомендувало громадянам США, котрі перебувають довкола аеропорту, «негайно покинути» цю зону, зазначивши про наявність «загроз безпеці» за межами виходів.

15 серпня вранці таліби оточили Кабул і почали без бою заходити у столицю Афганістану. Талібан заявив, що контролює всю територію Афганістану.

Представник політичного офісу «Талібан» Мухаммед Наїм заявив про завершення війни в Афганістані.

За даними ЗМІ, лідери радикального ісламістського руху «Талібан» планують сформувати раду з 12 осіб для керівництва Афганістаном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-