Британія завершить евакуацію з Кабула за добу-півтори

Британія завершить евакуацію з Кабула за добу-півтори

Укрінформ
Британські військові можуть завершити евакуацію з Афганістану вже протягом найближчих 24–36 годин.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian

Як зазначає видання, це зумовлено тим, що президент США Джо Байден відхилив прохання голови уряду Великої Британії Бориса Джонсона щодо продовження евакуації з Афганістану після 31 серпня на віртуальній зустрічі лідерів країн G7 у вівторок.

Після зустрічі лідерів G7 джерела з британського міноборони повідомили Guardian, що американським військовим знадобиться ще два-три дні, щоб завершити операції з евакуації в аеропорту Кабула, а британські військові хочуть впоратися раніше принаймні на 24 години.

У вівторок увечері Джо Байден заявив, що хоче, щоб усі американські військові були виведені з Афганістану якнайшвидше до передбаченого терміну 31 серпня. Але він також сказав, що зараз розробляються плани на випадок надзвичайних ситуацій, щоб продовжити евакуацію "у разі необхідності".

Як повідомлялося, 15 серпня вранці таліби оточили Кабул та почали без бою заходити до столиці Афганістану. "Талібан" заявив, що контролює всю територію Афганістану.

Представник політичного офісу «Талібан» Мухаммед Наїм заявив про завершення війни в Афганістані. Він зазначив, що жодна дипломатична організація не зазнала нападів.

Читайте також: «Велика сімка» назвала умову для визнання легітимності влади «Талібану» в Афганістані

Раніше державний секретар США Ентоні Блінкен у режимі відеоконференції обговорив ситуацію в Афганістані з міністрами закордонних справ країн Великої сімки та Верховним представником ЄС.

Учасники переговорів «відзначили необхідність безпечного проїзду для тих, хто хоче залишити Афганістан, та необхідність всеосяжного політичного врегулювання, яке захистить основні права людини» в країні.

Фото: US central command public affairs/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-