США обмежили допуск до аеропорту Кабула

США обмежили допуск до аеропорту Кабула

Укрінформ
Офіційний Вашингтон змінює свою політику щодо того, кого допускати до аеропорту Кабула: із цього понеділка за ворота летовища пропускатимуть лише американських громадян, власників зелених карт та громадян країн НАТО.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

Очікується, що десятки американських військово-транспортних літаків приземляться в міжнародному аеропорту Кабула до кінця понеділка, оскільки близько 20 000 людей залишилися на об'єкті в очікуванні евакуації.

Зазначається, що 33 літаки С-17 ВПС США вирушать до міжнародного аеропорту Хаміда Карзая. Кожен із великих чотиримоторних реактивних літаків має можливість вивезти 400 пасажирів з Кабула.

Проте навіть за таких нових обмежень тисячі афганців, переважно дорослих чоловіків, які «не мають відповідних документів», залишилися на території кабульського аеропорту, адже прагнуть за будь-яку ціну вибратися з Афганістану після захоплення влади талібами.

Читайте також: Штати вивезли з Афганістану майже 30 тисяч осіб - Блінкен

Джерело видання CNN заявило, що наразі «не планується» виганяти цих людей із території аеропорту.

Як сьогодні зранку передавав Укрінформ, поблизу північних воріт аеропорту Кабула сталася перестрілка, одного афганського співробітника сил безпеки було вбито, ще троє його колег отримали поранення. Хто відкрив вогонь, поки невідомо. Серед тих, хто брав участь у перестрілці представників західних сил, були солдати США та Німеччини.

Варто підкреслити, що в аеропорту Кабула панує хаос відтоді, як 15 серпня таліби захопили афганську столицю і проголосили утворення Ісламського емірату Афганістан.

Близько 3 800 мирних жителів були евакуйовані з Афганістану за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-