З Кабула за добу евакуювали 3800 осіб - Пентагон

З Кабула за добу евакуювали 3800 осіб - Пентагон

Укрінформ
Близько 3800 мирних жителів були евакуйовані з Афганістану за минулу добу на тлі широко поширених логістичних проблем і затримок на проміжних станціях на Близькому Сході і в Європі.

Як передає Укрінформ з посиланням Washington Post, про це заявили в Пентагоні.

За останні 24 години з аеропорту Кабула вилетіли шість американських військових літаків C-17 і 32 чартерних рейси. Військові літаки перевезли всього 1600 осіб.

За словами генерал-майора Хенка Тейлора, заступника директора Об'єднаного штабу з регіональних операцій, з 17 000 людей, евакуйованих з 15 серпня, тільки 2 500 були американцями.

Офіційні особи США підрахували, що в Афганістані проживає близько 15 000 американців, але визнають, що точних цифр у них немає.

Читайте також: У Кабулі 169 американців на вертольотах доставили з готелю в аеропорт

Як повідомляв Укрінформ, 15 серпня вранці таліби оточили Кабул і почали без бою заходити в столицю Афганістану. "Талібан" заявив, що контролює всю територію Афганістану.

Представник політичного офісу "Талібан" Мухаммед Наїм заявив про завершення війни в Афганістані. Він зазначив, що жодна дипломатична установа не піддалася нападам.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав міжнародне співтовариство об'єднатися для подолання глобальної терористичної загрози в Афганістані.

Кабульський аеропорт в останні дні став місцем хаосу - тисячі зневірених афганців намагаються втекти з країни, як і громадяни інших держав - евакуюватися на тлі захоплення влади Талібаном.

За словами представників НАТО і Талібану, з тих пір, як ісламістські повстанці взяли Кабул, було вбито щонайменше 12 осіб.

Фото: twitter.com/MoDAfghanistan

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-