Лідер антиталібської коаліції відхилив ультиматум ісламістів

Лідер антиталібської коаліції відхилив ультиматум ісламістів

Укрінформ
Ахмад Масуд, який у провінції Панджшер збирає сили для опору талібам, відкинув їхній ультиматум з вимогою передати їм контроль над регіоном.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

Зазначається, що Ахмад Масуд, син одного з лідерів антирадянського опору в Афганістані 1980-х років Ахмада Шаха Масуда, закликав сформувати широкий уряд національної єдності за участю талібів. При цьому, вказується з посиланням на телеканал "Аль-Арабія", він попередив, що війна буде "неминучою", якщо ісламісти відмовляться від діалогу.

"Ми протистояли Радянському Союзу, і ми зможемо протистояти "Талібану", - заявив Ахмад Масуд. За його словами, якщо будуть виконані умови для миру і безпеки в Афганістані, він готовий пробачити талібам вбивство свого батька, керівника "Північного альянсу", скоєне 10 вересня 2001 року.

Читайте також: Таліби заявили про приєднання до них брата президента Афганістану - ЗМІ

Панджшер залишається єдиним регіоном Афганістану, який не був захоплений "Талібаном", уточнює DW. Там Ахмад Масуд зібрав залишки регулярної армії, а також загони місцевого ополчення. І саме туди переїхав з Кабула віце-президент країни Амрулла Салех, який після втечі президента Ашрафа Гані проголосив себе главою держави та закликав до збройного опору талібам.

Читайте також: Лідери талібів зібралися в Кабулі: ділитимуть владу та сфери впливу

Як повідомляв Укрінформ, 15 серпня таліби ввійшли до Кабула та заявили, що контролюють усю територію Афганістану.

Представник політичного офісу "Талібану" Мухаммед Наїм оголосив про "завершення війни" у країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-