Лідери талібів зібралися в Кабулі: ділитимуть владу та сфери впливу

Лідери талібів зібралися в Кабулі: ділитимуть владу та сфери впливу

Укрінформ
Ватажки афганського фундаменталістського ісламістського руху «Талібан», який захопив контроль майже над усією територією Афганістану, зібралися в столиці, щоб обговорити свої плани на майбутню владу.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на "Радіо Свобода".

"Співзасновник і політичний керівник «Талібану» мулла Абдул-Гані Барадар зустрінеться в Кабулі з військовими та політичними діячами руху, щоб обговорити уряд, який включав би різні сили", - повідомило AFP джерело в русі на умовах анонімності.

Неназване джерело в русі заявило, що Барадар прибув до Афганістану, щоб «розподілити відповідальність між командирами, зустрітися з колишніми лідерами уряду, командирами місцевих ополчень, політиками й богословами».

Читайте також: З Кабула за добу евакуювали 3800 осіб - Пентагон

Це джерело додало, що «Талібан» планує створити окремі групи, які будуть займатися внутрішньою безпекою і фінансовою кризою в країні.

Крім того, за словами цього джерела, ще одна група має упродовж кількох тижнів подати план нової моделі влади «Талібану» в Афганістані. Цей рамковий план, який розробляють експерти в галузі права, релігії та зовнішньої політики, не буде передбачати демократії, але «захищатиме права всіх».

Читайте також: Літак із евакуйованими з Афганістану прямує до України

У зустрічі ватажків «Талібану» також візьме участь і один із чільних провідників так званої мережі Хаккані – ця споріднена з талібами структура має під своїм контролем бойовиків у значній частині південного і північного сходу Афганістану, а в США вона визнана терористичною організацією.

Як повідомляв Укрінформ, 15 серпня вранці таліби оточили Кабул і почали без бою заходити в столицю Афганістану. "Талібан" заявив, що контролює всю територію Афганістану.

Представник політичного офісу "Талібан" Мухаммед Наїм заявив про завершення війни в Афганістані. Він зазначив, що жодна дипломатична установа не піддалася нападам.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав міжнародну спільноту об'єднатися для подолання глобальної терористичної загрози в Афганістані.

Кабульський аеропорт в останні дні став місцем хаосу - тисячі зневірених афганців намагаються втекти з країни, як і громадяни інших держав - евакуюватися на тлі захоплення влади Талібаном.

За словами представників НАТО і Талібану, з того часу, як ісламістські повстанці взяли Кабул, було вбито щонайменше 12 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-