Таліби заявили про приєднання до них брата президента Афганістану - ЗМІ

Таліби заявили про приєднання до них брата президента Афганістану - ЗМІ

Відео
Укрінформ
У мережі з'явилося відео, на якому молодший брат колишнього президента Афганістану Хашмат Гані нібито присягнув на вірність Талібану.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Hindustan Times.

Згідно з повідомленнями в ЗМІ, відео нібито було опубліковано релігійним діячем руху «Талібан» муфтієм Махмудом Закіром. На ньому брат колишнього президента Афганістану Ашрафа Гані, Хашмат, у присутності лідера Талібану Халіл-ур-Рехмана обіцяє підтримку талібам.

Достовірність відео не була підтверджена.

Читайте також: Меркель: Ми очікували, що опір з боку афганської армії буде сильнішим

Хашмат Гані є головою Великої ради Кучі, а також головою групи Ghani, що знаходиться в Кабулі. Його бізнес-імперія поширюється і на Об'єднані Арабські Емірати, де Ашраф Гані сховався після від'їзду з Кабула.

Хашмат Гані також вважається віцепрезидент американської компанії по забезпеченню безпеки і реконструкції, очолюваної його сином Султаном Гані.

Читайте також: Літак із евакуйованими з Афганістану прямує до України

Як повідомлялося, 15 серпня вранці таліби оточили Кабул і почали без бою заходити в місто. Талібан заявив, що контролює всю територію Афганістану.

Представник політичного офісу «Талібан» Мухаммед Наїм заявив про завершення війни в Афганістані. Він зазначив, що жодна дипломатична організація не зазнала нападів.

19 серпня Талібан проголосив утворення Ісламського емірату Афганістан.

Читайте також: Лідери талібів зібралися в Кабулі: ділитимуть владу та сфери впливу

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав міжнародну спільноту об'єднатися для подолання глобальної терористичної загрози в Афганістані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-