Журналісти під будівлею ФСБ проводять пікети, їх затримують

Журналісти під будівлею ФСБ проводять пікети, їх затримують

Укрінформ
Біля будівлі ФСБ на Луб'янці у Москві журналісти виходять на поодинокі пікети за свободу ЗМІ, поліція проводить затримання.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

Зазначається, що журналіста "Медіазони" Олександра Горохова, який вийшов на одиночний пікет, затримали майже одразу ж після того, як він розгорнув плакат "Вільна журналістика, а не ось це ось все". Невдовзі його відпустили, попередивши про можливий штраф.

Наступним на пікет вийшов журналіст Радіо Свобода Антон Сергієнко з плакатом "Буде ласкавий дощ". Поліцейські переписали його дані і сфотографували паспорт, але затримувати не стали.

Читайте також: ФСБ намагалася шантажем завербувати офіцера спецслужби у Запоріжжі

Пізніше затримання поновилися. Так, "Нова газета" повідомляє в Твітері, що серед затриманих - Ксенія Миронова, наречена журналіста Івана Сафронова, який перебуває понад рік у СІЗО у справі про держзраду, ексжурналістка видання «Проект» Софія Гройсман, журналіст Андрій Бабицький.

Зазначається, що до співробітниці телеканалу «Дождь» Анни Немзер, яка вийшла на пікет у толстовці з написом «Дочекаємося», підійшли перехожі та висловили підтримку.

Як повідомлялося, 20 серпня Мін'юст Росії вніс до списку ЗМІ - "іноземних агентів" телеканал "Дождь" і інтернет-видання "Важные истории", що зареєстроване в Латвії і спеціалізується на журналістських розслідуваннях.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-