Байден дозволив вводити санкції проти всіх учасників проєкту Nord Stream 2

Байден дозволив вводити санкції проти всіх учасників проєкту Nord Stream 2

Укрінформ
Державний департамент США запровадив санкції проти ще двох росіян та одного судна РФ, пов'язаних з будівництвом газопроводу "Північний потік-2".

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Держдепу.

У заяві Держдепу наголошується, що відомство направило до Конгресу звіт, в якому зазначені одне російське судно та два росіянина, що беруть участь у будівництві "Північного потоку-2".

Разом з сьогоднішніми заходами Адміністрація президента США вже запровадила санкції проти 7 осіб та визначила 16 їхніх суден як заблоковану власність, у зв'язку з їх участю у будівництві "Північного потоку-2".

Читайте також: Україна використає час перед запуском Nord Stream 2 для захисту своїх інтересів - Президент

Окрім того, Президент США Джо Байден сьогодні підписав Виконавчий наказ, який дозволяє уряду США запроваджувати санкції проти усіх учасників проєкту "Північний потік-2".

Указ Байдена отримав назву "Блокування власності у зв'язку з деякими російськими енергетичними проєктами", повідомляється на сайті Білого дому.

Згідно з указом Байдена, державний секретар США разом з очільником міністерства фінансів зможуть видавати розпорядження про заморожування активів фізичних осіб на американській території.

Також передбачається можливість запровадження візових обмежень та заборони на передачу коштів американцями особам, які опинилися у санкційному переліку.

Як відомо, «Північний потік-2» – російський газопровід, який будується в обхід України. Його прокладають дном Балтійського моря з РФ до Німеччини. Єдиним акціонером проєкту є ВАТ «Газпром».

Будівництво газопроводу «Північний потік-2» планується завершити 23 серпня.

Нещодавно Німеччина та США досягли угоди, згідно з якою Америка не чинитиме опору добудові газогону, а Німеччина зобов’язується вжити санкції у разі агресії РФ проти України, а також допомогти Україні в енергетичній трансформації.

Читайте також: Байден призначив критика Nord Stream 2 спецпредставником з енергетики – ЗМІ

Україна виступає проти будівництва та запуску російського газопроводу «Північний потік-2». Запуск газопроводу загрожуватиме майбутньому транзиту російського газу територією Україну, а також складатиме ризик для енергетичної безпеки країн Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-