Талібан просить про міжнародну допомогу у відновленні Афганістану

Талібан просить про міжнародну допомогу у відновленні Афганістану

Укрінформ
Речник катарського політичного офісу руху "Талібан" Мохаммад Сохаїл Шахін запросив іноземні держави взяти участь у відновленні Афганістану в обмін на доступ до його природних ресурсів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Ariana News

"Ми щойно вийшли з етапу війни та руйнування та увійшли до нової фази, коли народу Афганістану необхідна допомога інших країн. Їм потрібно прийти до нас допомогти з охороною здоров'я, інфраструктурою, освітою та іншими галузями. Вони можуть прийти та розробляти наші природні копалини. Це наше загальне запрошення для усіх країн, і ми будемо вдячні будь-якій країні за допомогу нам у цей вирішальний час нашої історії", - сказав речник "Талібану".

15 серпня вранці таліби оточили Кабул і почали без бою заходити до столиці Афганістану. "Талібан" заявив, що контролює всю територію Афганістану.

Читайте також: Бойовики «Талібану» вбили родича журналіста DW

Представник політичного офісу "Талібан" Мухаммед Наїм заявив про завершення війни в Афганістані. Він зазначив, що жодна дипломатична установа не зазнала нападів.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав міжнародне співтовариство згуртуватися для подолання глобальної терористичної загрози в Афганістані.

Читайте також: Із Кабула вже евакуювали понад 18 тисяч осіб - НАТО

Радник США з національної безпеки Джейк Салліван вважає, що поки рано говорити про визнання влади "Талібану". Тим часом прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що його країна не планує визнавати уряд Талібану, що прийшов до влади в Афганістані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-