Бойовики «Талібану» вбили родича журналіста DW

Бойовики «Талібану» вбили родича журналіста DW

Укрінформ
На заході Афганістану бойовики радикального ісламістського руху "Талібан" вбили одного і тяжко поранили ще одного близького родича журналіста DW.

Про це повідомило керівництво медіакомпанії, передає Укрінформ.

За його даними, "Талібан" шукав журналіста, який зараз вже перебуває в Німеччині. Як повідомила компанія, інші його родичі змогли врятуватися в останній момент і зараз змушені переховуватися від переслідувачів.

Генеральний директор DW Петер Лімбурґ засудив цей злочин і закликав уряд Німеччини до рішучих дій. "Вбивство родича одного з наших співробітників "Талібаном" показує, наскільки небезпечно журналістам і їхнім сім'ям перебувати в Афганістані зараз", - сказав він.

Читайте також: Facebook, Twitter і LinkedIn захищають облікові записи афганців після захоплення влади талібами

Судячи з всього, "Талібан" цілеспрямовано шукає журналістів, пише видання. За даними DW, у Кабулі та провінціях бойовики приходили з обшуками в будинки родичів як мінімум трьох співробітників медіакомпанії.

DW разом з іншими німецькими ЗМІ у відкритому листі закликала уряд ФРН підготувати екстрену візову програму для місцевих журналістів, які працювали в Афганістані для німецьких видань, а також членів їхніх сімей.

Як повідомляв Укрінформ,Федеральна розвідслужба Німеччини BND протягом багатьох років попереджала уряд країни про можливість краху політичної системи в Афганістані, зокрема в грудні 2020 року вона прогнозувала повернення "Талібану" до влади.

Читайте також: Блінкен поговорив про Афганістан з колегами із G7

Радикальний ісламістський рух "Талібан" проголосив утворення Ісламського емірату Афганістан. Ця заява зроблена у 102-гу річницю незалежності Афганістану від Британської імперії. Рух використовував назву "Ісламський емірат Афганістан" під час свого жорстокого правління в період з 1996-го по 2001 рік.

У деяких містах Афганістану тривають протести до Дня незалежності країни. У середу щонайменше троє людей загинули й понад десять отримали поранення після того, як бойовики "Талібану" відкрили вогонь по учасниках акції в афганському місті Джелалабад у провінції Нангархар. Це сталося тоді, коли місцеві жителі намагалися встановити національний прапор Афганістану на площі в місті замість прапора "Талібану".

15 серпня вранці таліби оточили Кабул і почали без бою заходити до столиці Афганістану. "Талібан" заявив, що контролює всю територію Афганістану.

Читайте також: Ердоган заявив, що «готовий до всіх видів співробітництва» з талібами

Представник політичного офісу "Талібан" Мухаммед Наїм заявив про завершення війни в Афганістані. Він зазначив, що жодна дипломатична організація не зазнала нападів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-