Естонія повертає маски у громадських місцях із 26 серпня

Естонія повертає маски у громадських місцях із 26 серпня

Укрінформ
Уряд Естонії в четвер увечері ухвалив рішення з 26 серпня повернути вимогу носіння масок у всіх громадських приміщеннях, для доступу до яких не потрібен COVID-сертифікат.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє національний телерадіомовник ERR.

«Широке поширення в Естонії більш заразного дельта-штаму коронавірусу призвело до зростання поширення вірусу, збільшується також і кількість людей, які перебувають у лікарні», - пояснила рішення прем'єр-міністр країни Кая Каллас.

Маску не вимагатимуть для дітей до 12 років і людей, які мають для цього протипоказання.

Читайте також: У Сінгапурі засудили британця за неносіння маски в громадських місцях

Крім того, прем'єр-міністр Каллас нагадала, що для «активного захисту себе та інших» від коронавірусу «варто при першій можливості пройти вакцинацію і бути готовими підтвердити свою інфекційну безпеку».

Уряд прийняв рішення, що в громадських місцях, де сертифікат потрібен, його з 26 серпня повинні будуть мати всі, незалежно від кількості присутніх людей. COVID-сертифікати вимагатимуть від усіх дорослих людей для відвідування спортзалів, тренувань, у ресторанах, музеях, театрах і кінотеатрах, саунах. У разі оренди ресторану під приватні заходи також потрібно буде забезпечити наявність сертифіката у всіх гостей.

Сертифікат не вимагатиметься для покупки їжі або напоїв із собою, у магазинах, банках, на пошті. Ковід-сертифікат не потрібно перевіряти на виїзних заходах, що проводяться на необмеженій території.

Читайте також: У Грузії повернули масковий режим на вулиці

20 серпня Департамент здоров'я Естонії повідомив про виявлення 332 інфікованих, це 7,5% від загальної кількості проведених тестів. За добу нових смертельних випадків зареєстровано не було.

Курс вакцинації в Естонії пройшли 605 586 осіб. Наразі вакциновані 62,2% дорослих і 70,1% усіх громадян за 60 років.

Фото: ERR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-