США й Канада поки не визнаватимуть владу Талібану

США й Канада поки не визнаватимуть владу Талібану

Укрінформ
Радник США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що поки поспішно говорити про визнання влади Талібану.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Голос Америки.

«Зараз у Кабулі хаотична ситуація - немає навіть встановлення державного органу влади. Тож відповідати на це запитання (щодо визнання влади Талібану – ред.) поки зарано. Зрештою, це залежатиме від Талібану - показати решті світу, ким вони є, і які вони мають наміри», - сказав Салліван.

Він також зауважив, що президент Джо Байден поки не спілкувався із жодними світовими лідерами з приводу ситуації в Афганістані.

Тим часом прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що його країна не має планів визнавати уряд Талібану, що прийшов до влади в Афганістані.

«Вони захопили владу й замінили законно обраний демократичний уряд силою», - додав Джастін Трюдо.

Раніше на засіданні Ради безпеки ООН постійний представник Афганістану Гулам Ісакзай закликав міжнародну спільноту не визнавати жодну адміністрацію, яка приходить до влади силою, і жоден уряд, який не є інклюзивним.

Читайте також: Таліби запевняють, що з території Афганістану не буде атак на інші країни

Як повідомляв Укрінформ, 15 серпня вранці таліби оточили Кабул та почали без бою заходити до міста. «Талібан» заявив, що контролює всю територію Афганістану.

Президент Афганістану Ашраф Гані залишив країну після того, як таліби без бою увійшли до Кабулу.

Представник політичного офісу руху «Талібан» Мухаммед Наїм заявив про завершення війни в Афганістані. Він зазначив, що жодна дипломатична організація не зазнала нападів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-