Німеччина закрила посольство в Кабулі та готує транспортні літаки до евакуації

Німеччина закрила посольство в Кабулі та готує транспортні літаки до евакуації

Укрінформ
Німеччина в неділю закрила своє посольство в Кабулі і готується відправити військово-транспортні літаки до Афганістану, щоб евакуювати якомога більше німців та місцевих афганських помічників.

Про це заявив журналістам у неділю міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

За його словами, співробітники німецького посольства вже переведені у військову частину аеропорту Кабула. Основний персонал залишиться там найближчими днями, щоб допомогти у подальшій евакуації.

Читайте також: Таліби готуються проголосити Ісламський емірат Афганістан

Міністр оборони Аннегрет Крамп-Карренбауер заявила, що військові літаки цієї ночі та вранці в понеділок вилетять до Кабула з німецької авіабази Вунсторф. За словами співрозмовника Reuters, знайомого з цим питанням, два літаки доправлять евакуйованих до столиці Узбекистану Ташкента. Звідти людей доставлятимуть до Німеччини на борту цивільних чартерних літаків.

Наразі в Афганістані залишилися близько 100 німців, окрім посадовців, які там ще працюють. Співрозмовник в уряді Німеччини розповів, що у списках на евакуацію також щонайменше 1000 колишніх афганських співробітників, включаючи членів їхніх родин.

Читайте також: У кабульському аеропорту призупинили всі комерційні рейси

Як повідомлялося, президент Афганістану Ашраф Гані залишив країну і вилетів до Таджикистану після того, як таліби без бою увійшли в Кабул.

Раніше виконувач обов’язків міністра оборони Бісмілла Хан Мохаммаді заявив, що президент передав повноваження щодо врегулювання кризи в країні іншим політичним лідерам.

Після Таджикистану Гані має намір вилетіти у третю країну, але в яку саме, поки не відомо.

Читайте також: Президент Афганістану залишив країну - ЗМІ

В Афганістані має відбутися мирна передача влади.

Зранку таліби оточили Кабул і почали без бою заходити до міста. «Талібан» заявив, що контролює всю територію Афганістану.

США та низка країн ЄС почали евакуацію з Кабула своїх посольств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-