Таліби знову пригноблюють жінок, повернувшись до влади в Афганістані - ЗМІ

Таліби знову пригноблюють жінок, повернувшись до влади в Афганістані - ЗМІ

Укрінформ
З Афганістану просочується інформація про зґвалтування, побиття та приниження жінок.

Про це передає Укрінформ із посиланням на іноземні ЗМІ.

Як пише The Guardian, багато жінок і дівчат змушені кидати свої сім'ї та бігти з захоплених талібами населених пунктів. У багатьох районах, захоплених талібами, вже запровадили нові правила, включаючи обмеження на пересування. Там жінкам заборонено виходити з дому, якщо вони перебувають на вулиці без чоловіка-опікуна і повністю не покриті традиційною паранджею.

Читайте також: Президент Афганістану формує групу перемовників з Талібаном

Газета зазначає, що у містах, які захоплюють таліби, також починається повернення антигуманних заборон та правил. Відомо, що у сексуальне рабство до бійців "Талібану" потрапляють навіть 12-річні дівчатка. Терористи розглядають дівчат та жінок як "військову здобич", яку слід розділити між переможцями. Є свідки випадків, коли таліби вбивали молодих чоловіків та гвалтували дівчат та молодих жінок із сім’ї.

Читайте також: Афганістан: біженці заполонили Кабул, таліби продовжують наступ

Окрім того, за повідомленням Daily Mail, бойовики наказали імамам і старійшинам племен, міста яких вже захопили, підготувати списки жінок віком від 15 до 45 років – незаміжніх або вдів. Їх збираються насильно видавати заміж за талібів.

Нагадаємо: нещодавно незалежна комісія з прав людини Афганістану (AIHRC) підрахувала, що за останні кілька місяців майже мільйон афганців втекли зі своїх домівок. За оцінками Міністерства біженців та репатріацій Афганістану, майже 70% переміщених осіб складають жінки та діти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-