Президент Афганістану формує групу перемовників з Талібаном

Президент Афганістану формує групу перемовників з Талібаном

Укрінформ
Після свого телезвернення до нації, президент Афганістану Ашраф Гані провів консультативну зустріч з політичними та військовими лідерами, які підтримали його ідею щодо запобігання подальшій нестабільності в країні.

Про це із посиланням на його пресслужбу повідомив ввечері провідний афганський інформаційний сайт TOLOnews, передає Укрінформ.

Учасники зустрічі домовилися призначити авторитетну групу для ведення перемовин з Талібаном від імені Ісламської Республіки Афганістан.

"У заяві не уточнюється характер відповідальності, яка буде покладена на команду, але аналітики кажуть, що це може просунути плани щодо подолання поточної ситуації шляхом припинення вогню та тимчасової стабілізації", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Таліби захопили Мазарі-Шариф, з великих міст в руках уряду залишається тільки Кабул

Як наголошується, напередодні цієї зустрічі з Гані група впливових афганських політичних лідерів багато годин зустрічалася за зачиненими дверима під головуванням впливового експрем'єра Абдулли Абдулли, щоб обговорити можливий план створення тимчасового уряду.

Окрім того, за даними джерел видання минулого тижня Абдулла знову був у місті Доха, столиці Катара.

В липні перемовники з Кабулу на чолі колишнім афганським президентом Хамідом Карзаєм, за даними журналістів, вже зустрічалася там з посланцями талібів.

Читайте також: Байден направив ще тисячу військових до Афганістану, посольство США евакуюють за 36 годин

Нагадаємо: наразі "Талібан" невблаганно рухається у бік Кабула. За останні вісім днів таліби взяли під свій контроль половину з 34 провінцій Афганістану, захопивши принаймні 18 провінційних столиць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-