Вакцинація запобігає смерті від коронавірусу 9 з 10 пацієнтів

Вакцинація запобігає смерті від коронавірусу 9 з 10 пацієнтів

Дослідження
Укрінформ
Вакцинація від коронавірусу запобігає смертності у 9 з 10 пацієнтів, знижуючи рівень випадків, які потребують інтенсивної терапії.

Про це розповів голова департаменту охорони здоров'я провінції Стамбул професор Кемаль Мемішоглу, повідомляє Укрінформ з посиланням на CNN Türk.

«Вакцинація значно знижує кількість пацієнтів, що потребують інтенсивної терапії, та рівень смертності. Вакцина (від коронавірусу - ред.) запобігає смерті приблизно 9 із 10 пацієнтів», - повідомив Кемаль Мемішоглу.

За його словами, такі висновки були зроблені в результаті спостереження та аналізу медиками перебігу хвороби та стану пацієнтів з коронавірусом.

Читайте також: У кількох штатах США лікарні перевантажені пацієнтами з COVID-19

Переважна більшість нині госпіталізованих ковід-хворих - це ті, хто не робив вакцинації. Також серед них є ті, хто зробив одне або два щеплення, але 3-4 місяці тому.

Очільник департаменту охорони здоров'я провінції Стамбул також відзначив, що вік хворих у стаціонарі та відділеннях інтенсивної терапії знизився, оскільки 80% населення старше 60 років щеплені.

«Вік пацієнтів у стаціонарі та відділеннях інтенсивної знизився на 4-5 років», - сказав Мемішоглу.

Він переконаний, що є нагальна потреба робити третє щеплення всім, хто старше 60 років.

Читайте також: Туреччина завершила другий етап випробовування власної COVID-вакцини

Нині показник вакцинації першою дозою у Стамбулі складає 68%. Другу дозу вакцини вже отримала половина стамбульців. Очікується, що наступного тижня найбільший турецький мегаполіс за рівнем вакцинації першою дозою здолає поріг 75% населення. Зараз щодня в місті роблять приблизно 400 тисяч щеплень й до кінця місяця планують завершити вакцинацію першою дозою вакцини.

Кількість виявлених випадків штаму «дельта» серед інфікованих у Стамбулі складає половину від усіх випадків інфікування, але це поки не мало негативного впливу на загальні показники перебігу хвороби.

Читайте також: Карантин у Нідерландах продовжили до листопада

Професор закликав громадян відповідально ставитися до вакцинації та не зважати на «легенди» та дезінформацію про неефективність вакцинації.

За минулу добу в Туреччині було виявлено майже 20 тисяч нових випадків інфікування, 145 людей померли, майже 15,4 тисячі одужали. Загалом у країні було зроблено понад 83,1 млн щеплень. Одну дозу отримали майже 43,9 млн, дві дози - майже 32,7 млн людей, три - 6,6 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-