Спадкоємець Samsung достроково вийшов на свободу у Південній Кореї

Спадкоємець Samsung достроково вийшов на свободу у Південній Кореї

Укрінформ
У Південній Кореї достроково випустили на свободу ув’язненого через корупцію голову Ради директорів концерну Samsung Group, спадкоємця компанії Лі Дже Йона.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yonhap.

Зазначається, що бізнесмена відпустили після семимісячного ув’язнення в рамках амністії до Дня визволення Кореї, що відзначається 15 серпня.

Як зазначив президент Південної Кореї Мун Чже Ін, звільнення де-факто очільника Samsung було справою «національного інтересу», хоча ліберальна адміністрація глави держави й зазнала жорсткої критики після ухвалення цього рішення.

Найближчими днями очікують, що Лі Дже Йон отримає від уряду офіційний дозвіл на повернення до роботи.

Читайте також: Samsung планує інвестувати $10 мільярдів у виробництво 3-нанометрових процесорів

Як повідомляв Укрінформ, Лі Дже Йона заарештували за підозрою у виплаті концерном Samsung великих сум грошей компаніям, що належали довіреній особі колишньої президентки країни Пак Кин Хе в обмін на політичну підтримку злиття дочірніх компаній Samsung, що, на думку прокурорів, посилило б контроль сім'ї Лі над компанією. За інформацією прокуратури, хабарі склали близько 30 мільярдів вон (27,1 мільярда доларів).

У вересні 2017 року Лі Дже Йона вже було засуджено до п’яти років ув’язнення, але через рік вирок було зменшено до умовного терміну. Згодом судовий розгляд було відновлено, і в січні 2021 року бізнесмена засудили ще до 2,5 років ув’язнення.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-