У США схвалили третю дозу COVID-вакцини для людей з ослабленим імунітетом

У США схвалили третю дозу COVID-вакцини для людей з ослабленим імунітетом

Укрінформ
Управління контролю якості продуктів і лікарських препаратів США (FDA) дозволило введення третіх доз ковід-вакцин від Pfizer-BioNTech і Moderna для осіб з ослабленою імунною системою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє FDA.

«Країна вступила в чергову хвилю пандемії COVID-19, і FDA усвідомлює, що люди з ослабленим імунітетом особливо схильні до тяжкого перебігу захворювання. Після ретельного вивчення наявних даних FDA визначило, що для цієї невеликої вразливої групи може знадобитися третя доза вакцини Pfizer-BioNTech або Moderna», - сказала в. о. комісара FDA Джанет Вудкок.

Як повідомляв Укрінформ, раніше, головний інфекціоніст США Ентоні Фаучі пояснював, що додаткове щеплення потрібне, зокрема, особам, що мали трансплантацію органів, проходили хіміотерапію, приймають імуносупресивні препарати. 

Читайте також: ВООЗ закликає припинити «ганебний дисбаланс» у доступі країн до COVID-вакцин

За його словами, рівень захисту вакцин від вірусу з часом знижується, так, ефективність Pfizer за кілька місяців падає з 90% до 84%. Тому, на його думку, з часом усім людям може знадобитися третя доза, особливо літнім і тим, хто має ослаблений імунітет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-