ООН: в Афганістані через наступ талібів за 72 години загинули десятки дітей

ООН: в Афганістані через наступ талібів за 72 години загинули десятки дітей

Укрінформ
За останні 72 години щонайменше 20 дітей загинули й 130 дістали поранення в провінції Кандагар, двоє дітей - у Хості, а у провінції Пактія вбили п'ятьох і поранили трьох неповнолітніх.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Новини ООН.

«Це не просто цифри. Кожна смерть і кожен випадок фізичних страждань - це трагедія... Воюючі сторони грубо порушили право цих дітей на захист і знехтували міжнародним правом», - йдеться в заяві Дитячого фонду ООН.

У ЮНІСЕФ також стривожені повідомленнями про те, що до участі в бойових діях залучають усе більше неповнолітніх. Загалом, як зазначають представники ООН, на тлі загострення ситуації діти в Афганістані, навіть ті, кого безпосередньо не торкнулося насильство, щодня зазнають психологічних травм.

Читайте також: Штати нагадали афганській владі, що вона тепер несе відповідальність за боротьбу з талібами

Дитячий фонд наполегливо просить усіх посередників, які беруть участь у врегулюванні ситуації в Афганістані, переконати сторони дотримуватися своїх зобов'язань у рамках міжнародного права і забезпечувати захист дітей.

В ООН наголошують, що за останній місяць невибіркові напади на провінції Гільменд, Кандагар і Герат призвели до загибелі щонайменше тисячі осіб.

В Управлінні ООН у справах біженців (УВКБ) просять Іран не закривати перехідний пункт Мілак на кордоні з Афганістаном, щоб афганці могли сховатися в разі загрози їхньому життю.

Читайте також: Штати направили в Афганістан бомбардувальники для боротьби з талібами – The Times

З початку року близько 400 тисяч афганців були змушені залишити свої оселі та шукати притулку в інших частинах країни, 244 тисячі з них - лише з початку травня.

Як повідомляв Укрінформ, 9 серпня бойовики афганського екстремістського угрупування "Талібан" взяли центральне місто вже шостої провінції Афганістану менш ніж за тиждень. При цьому, як повідомляється, урядові сили здали талібам місто Айбак, центр провінції Саманган на півночі країни, без бою.

Останнім часом також точаться запеклі бої на околицях ще кількох центрів провінцій Афганістану, втім, існує стурбованість, що оборона урядових сил може не встояти й там.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-