Штати нагадали афганській владі, що вона тепер несе відповідальність за боротьбу з талібами

Штати нагадали афганській владі, що вона тепер несе відповідальність за боротьбу з талібами

Укрінформ
Сполучені Штати Америки, які є союзником нинішньої влади Афганістану, нагадали їй, що з виходом іноземних військ безпека в країні, зокрема боротьба з антиурядовим екстремістським угрупованням «Талібан», – в руках цієї влади.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на "Радіо Свобода".

Речник Міністерства оборони США Джон Кірбі, коментуючи повідомлення про втрату владою Афганістану контролю вже над шістьма центрами провінцій країни менш ніж за тиждень, застеріг, що питання безпеки «йдуть у неправильному напрямку». Але, висловивши занепокоєння цим, він наголосив, що афганські урядові сили мають самі захистити країну від бойовиків-фундаменталістів.

«Це їхні війська, і це їхні столиці провінцій, їхні люди, яких вони мають захищати, і до їхнього керівництва врешті має дійти, що в цей час вони самі мають попотіти над цим», – заявив речник Пентагону.

Читайте також: Таліби зайняли в Афганістані вже 6 столиць провінцій

Нагадаємо: 9 серпня бойовики афганського екстремістського угруповання «Талібан», за численними повідомленнями, взяли центральне місто вже шостої провінції Афганістану менш ніж за тиждень. При цьому, як повідомляють, урядові сили здали талібам місто Айбак, центр провінції Саманган на півночі країни, без бою.

Читайте також: Штати завдали удару по Талібану: понад 200 загиблих

Останнім часом також ідуть запеклі бої на околицях іще кількох центрів провінцій Афганістану, й існує занепокоєння, що оборона урядових сил може не встояти й там.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-