Білорусь є заручницею Лукашенка - глава МЗС Німеччини

Білорусь є заручницею Лукашенка - глава МЗС Німеччини

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФНР Гайко Маас у річницю проведення президентських виборів у Білорусі назвав цю подію «поворотним моментом» в історії країни, а владу Олександра Лукашенка такою, що втратила легітимність.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Через рік після виборів у Білорусі, які були нечесними та невільними, стає зрозуміло: 9 серпня 2020 року стало поворотним моментом у білоруській історії. Уся країна є заручницею Олександра Лукашенка», - заявив Маас.

Читайте також: У Білорусі ліквідували ПЕН-центр, яким керувала нобелівська лауреатка Алексієвич

За його словами, білоруси вийшли на вулиці з мирними протестами проти насильства, вимагаючи нового демократичного початку, чесних і вільних нових виборів та звільнення політв’язнів.

«Весь світ сприймає їхній протест і наполегливість із захопленням, солідарністю та підтримкою», - зауважив німецький міністр, особливо відзначивши мужність Світлани Тихановської та Марії Колесникової.

Читайте також: Британія оголосила нові санкції проти Білорусі

Водночас Маас наголосив: «Державна влада, яка заарештовує своїх громадян десятками тисяч за мирні протести, ув‘язнює їх, катує та змушує залишати країну, втратила будь-яку політичну та моральну легітимність».

Політик наголосив, що Німеччина та Європейський Союз стоять на боці громадян Білорусі, які борються за повагу до основних демократичних цінностей та прав людини.

«Ми не дозволимо їх замовчувати. Крім політичної підтримки ми надали практичну допомогу з нашим «Планом дій громадянського суспільства Білорусі» для підтримки людей, які зазнають політичних переслідувань», - сказав Маас.

Читайте також: США запроваджують нові санкції проти режиму Лукашенка

Як повідомлялося, 9 серпня 2020 року у Білорусі відбулися президентські вибори. Відтоді в країні проходять протести проти фальсифікації результатів виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко. Влада жорстоко придушує виступи, проти опозиції застосовуються репресії.

Більшість демократичних країн світу, зокрема й Україна, не визнають легітимність режиму Лукашенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-