У Білорусі ліквідували ПЕН-центр, яким керувала нобелівська лауреатка Алексієвич

У Білорусі ліквідували ПЕН-центр, яким керувала нобелівська лауреатка Алексієвич

Укрінформ
Верховний суд Білорусі за позовом Мін'юсту ліквідував Білоруський ПЕН-центр, очолюваний нобелівським лауреатом Світланою Алексієвич. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у ТГ-каналі ПЕН-центру.

«За підсумками другого судового засідання у справі про організацію Білоруський ПЕН-центр було ліквідовано. Суддя - Соколовська Г.М., представник Мін'юсту у суді - Печкуров А.Ю., прокурор - Ковальчук І.А.», - йдеться у повідомленні.

«Ми вважаємо це нагородою і визнанням нашої діяльності. Ілюзій у нас не було», - написала у Фейсбуці перший заступник голови «Білоруського ПЕН-центру»Тетяна Нядбай. За її словами, незважаючи на рішення суду, організація продовжить роботу і перш за все подасть скаргу на це рішення.

ПЕН-центр - міжнародна неурядова правозахисна організація, яка об'єднує письменників, поетів і журналістів. З 2019 року її білоруське відділення очолює письменниця, нобелівський лауреат Світлана Алексієвич. У різні роки головами організації були письменник Василь Биков і поет Ригор Бородулін.

Читайте також: У Білорусі зі шкільної програми прибрали твори Алексієвич та Солженіцина

Рік тому, 9 серпня 2020 року, уБілорусі почалися масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем було оголошено Олександра Лукашенка. Влада жорстоко придушує виступи, проти опозиції застосовуються репресії.

Більшість демократичних країн світу, у тому числі Україна, не визнають легітимність режиму Лукашенка.

Фото: Fundacja Olgi Tokarczuk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-