У Чехії з 5 мільйонів вакцинованих заразилися коронавірусом 4,5 тисячі

У Чехії з 5 мільйонів вакцинованих заразилися коронавірусом 4,5 тисячі

Укрінформ
Після завершення вакцинації проти COVID-19 в Чехії цим захворюванням заразилися приблизно 4 570 людей із 5,08 мільйона щеплених, тобто 0,09%.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє чеський портал ČTK з посиланням на дані Інституту інформації та статистики в охороні здоров’я.

Водночас після першої дози вакцини коронавірус підхопили близько 23 300 осіб (0,5% щеплених).

Вважається, що курс вакцинації завершений через 14 днів після введення другої дози для таких дводозних препаратів як Pfizer / BioNTech, Moderna або AstraZeneca або через такий самий проміжок часу після введення однодозової вакцини від Johnson & Johnson.

Читайте також: У Чехії даватимуть вихідні вакцинованим держслужбовцям

За даними чеського Інституту інформації та статистики в охороні здоров’я, більшість нових заражень коронавірусом в країні за останні дні - це в людей, які ще не були щеплені. Більшість серед нових хворих на COVID-19 – це молодь та люди середнього віку.

У відомстві зазначили, що частка щеплених пацієнтів, які все ж захворіли, останнім часом дещо зросла. Це пояснюють тим, що щеплених людей стає все більше, а також тим, що з моменту вакцинації перших пацієнтів минуло вже чимало часу.

Читайте також: Ковідний рейтинг: як вакцинація вплинула на довіру європейців до влади

Керівник відомства Ладислав Душек наголосив, що дані свідчать про те, що вакцинація дійсно захищає від серйозного перебігу хвороби.

Як повідомлялося, загалом від початку пандемії в Чехії виявлено 1 675 010 випадків коронавірусу, зокрема 30 363 летальних.

Фото: CTK Photo/Укрінформ 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-