Штати знову перетнули позначку у 100 тисяч щоденних заражень COVID-19

Штати знову перетнули позначку у 100 тисяч щоденних заражень COVID-19

Укрінформ
У США кількість нових випадків COVID-19 знову перевищує 100 тисяч щодня.

Зростання захворюваності пов’язують з поширенням штаму «Дельта» і низьким рівнем вакцинації в південних штатах, передає Укрінформ з посиланням на «Голос Америки».

Зазначається, що востаннє такі цифри фіксували під час зимового сплеску перед вакцинацією.

Представники сфери охорони здоров'я побоюються, що кількість заражень, госпіталізацій і смертність зростатиме, якщо американці відмовлятимуться вакцинуватися. Зараз повністю вакциновані 50% населення США, при цьому понад 70% дорослих американців отримали як мінімум одну дозу вакцини.

«Наші моделі показують, що якщо ми не будемо (вакцинувати людей), у нас може бути до кількох сотень тисяч хворих на день, аналогічно сплеску на початку січня», - заявила директорка Центрів США з контролю і профілактики захворювань (CDC) Рошель Валенські.

Читайте також: Новий сплеск COVID-19 в США: лікарні працюють на межі можливостей

Кількість госпіталізацій і смертей також зростає, хоча цей показник все ще не перевищує пікових показників, які спостерігалися на початку цього року до початку кампанії з вакцинації. За даними CDC, зараз із COVID-19 госпіталізовані 44 тисячі американців, що на 30% більше, ніж тиждень тому, і майже в чотири рази більше у порівнянні з червнем. У січні було госпіталізовано понад 120 тисяч людей. У деяких штатах в лікарнях для пацієнтів з коронавірусом не вистачає ліжок.

За даними Університету Джонса Гопкінса, середній денний показник смертності зріс із 270 смертей два тижні тому до майже 500 смертей, зареєстрованих в п'ятницю. У січні, на піку спалаху, від COVID-19 вмирало близько 3500 осіб в день.

Читайте також: Розвідслужби США роздобули генетичні дані з лабораторії в Ухані - CNN

Особливо важка ситуація спостерігається в південних штатах, де був відзначений один з найнижчих в США рівнів вакцинації. За даними CDC, госпіталізації у Флориді, Джорджії, Алабамі, Міссісіпі, Північній Кароліні, Південній Кароліні, Теннессі та Кентуккі становлять 41% від загальної кількості всіх госпіталізацій з COVID-19 по країні.

В Алабамі та Міссісіпі найнижчі показники вакцинації в США: за даними клініки Майо, тут повністю вакциновані менш ніж 35% жителів.

Читайте також: США не повернуться до локдауну, хоча невакцинованих чекають біль і страждання – радник Байдена

На Флориду припадає понад 20% нових випадків заражень і госпіталізацій в країні, що втричі перевищує частку населення штату від загальної кількості населення США. У багатьох сільських округах Флориди рівень вакцинації нижче 40%, а в цілому по штату - 49%. В суботу у Флориді був зафіксований черговий рекорд: за добу було виявлено 23 903 випадків зараження коронавірусом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-