США не повернуться до локдауну, хоча невакцинованих чекають біль і страждання – радник Байдена

США не повернуться до локдауну, хоча невакцинованих чекають біль і страждання – радник Байдена

Укрінформ
Сполучені Штати не оголошуватимуть локдаун, незважаючи на зростання кількості випадків зараження штамом коронавірусу "Дельта", вважає головний інфекціоніст США, радник президента з питань медицини Ентоні Фаучі.

Як передає Укрінформ, про це він заявив у інтерв’ю телеканалу ABC в неділю.

«Я не думаю, що ми побачимо локдаун. Вважаю, що в нас є достатня кількість людей у країні (вакцинованих - ред.), аби не дозволити нам потрапити в ситуацію, у якій ми були минулої зими, хоча цього й не вистачить, щоб придушити спалах», - сказав Фаучі.

Водночас він застеріг, що «ситуація погіршуватиметься», оскільки в країні спостерігається зростання захворюваності серед невакцинованих.

Читайте також: Україна готова до нової хвилі COVID-19 восени – Зеленський

Фаучі відзначив, що близько 100 млн чоловік у країні досі не зробили щеплення й додав, що в майбутньому їх, імовірно, чекає «певний біль і страждання».

«Ми знову і знову повторюємо, що розв’язання цієї проблеми - вакцинація, і тоді цього не відбудеться», - підкреслив Фаучі.

Кількість випадків зараження ковідом у США в останні тижні різко зросла через поширення штаму "Дельта", переважно серед невакцинованих.

Читайте також: Локдауни обходяться Австралії у $220 мільйонів щодня

За даними Центру з контролю і профілактики захворювань, у США вакциновано понад 164,4 млн чоловік, або 49,5 % усього населення.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 1 серпня зафіксували 198 561 249 випадків зараження коронавірусом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-