Українські пожежники вилетіли до Греції

Українські пожежники вилетіли до Греції

Фото
Укрінформ
Зведений загін українських вогнеборців у п’ятницю вирушив до Греції для допомоги у боротьбі із масштабними лісовими пожежами.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Українські вогнеборці вилетіли до Греції на допомогу в гасінні пожеж / Фото: МВС

«На виконання завдання глави держави Володимира Зеленського та рішення уряду сотня рятувальників ДСНС із необхідним обладнанням вилетіли з аеропорту «Київ», - йдеться у повідомленні.

Голова ДСНС Микола Чечоткін, звертаючись до особового складу, зазначив, що нині від масштабних пожеж потерпає багато країн Європи.

«Усі ви маєте досвід боротьби із вогнем у Зоні відчуження, на Харківщині, Луганщині. Зараз він потрібен нашим грецьким колегам. Я вам бажаю успіхів та сил для цієї боротьби. Які б перед вами не стояли завдання, головне - пам'ятайте про безпеку. Повертайтесь цілими та неушкодженими додому, до своїх рідних», - сказав він.

Читайте також: Масштабні пожежі в Греції та Північній Македонії: МЗС дало рекомендації українцям

Зазначається, що грецьким вогнеборцям допомагатимуть рятувальники із дев'яти областей України та Києва.

Як повідомляв Укрінформ, у Греції через спеку вирують лісові пожежі. Зокрема, на півночі від Афін пожежа вийшла з-під контролю, евакуювали тисячі жителів.

Читайте також: Пожежі в Туреччині, Італії та Греції впливають на погоду в Україні – синоптики

Президент України Володимир Зеленський доручив Кабміну відправити 100 пожежників на допомогу у боротьбі з лісовими пожежами у цій країні. Уряд на позачерговому засіданні схвалив відповідне рішення про направлення зведеного загону вогнеборців до Греції для допомоги в боротьбі з лісовими пожежами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-