Пожежі в Туреччині, Італії та Греції впливають на погоду в Україні – синоптики

Пожежі в Туреччині, Італії та Греції впливають на погоду в Україні – синоптики

Укрінформ
Катастрофічні пожежі у Туреччині, Греції та Італії також впливають на погоду в Україні.

Про це йдеться у дописі Українського гідрометцентру в Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Катастрофічні пожежі у Туреччині, Греції та Італії також впливають на погоду, вона стає більш нестійкою та складнішою у прогнозуванні", - заявили в Укргідрометцентрі.

На підтвердження тут наводять такий факт: грозові осередки з'явились сьогодні над Житомирщиною та переміщуються зараз через Київщину і Чернігівщину на схід. Загрози вони не становлять, лише утворяться невеликі короткотривалі грози, проте їх не спрогнозувала жодна метеорологічна модель.

Читайте також: Синоптики назвали області, де за тиждень виллється найбільше дощів

"Бо вони утворились на особливій "лінії сходимостей" - смузі в атмосфері, де на висоті зустрічаються вітри протилежних напрямків, ці осередки не бачить жодна розрахункова модель, що є в наших гаджетах. За такими процесами метеорологи слідкують переважно за допомогою супутникових знімків", - зауважили синоптики.

При цьому метеорологи зазначають, що на сході та південному сході нашої країни гарно видно потужну хмарну систему на тому ж фронті, що зумовлював негоду в Україні вчора. "Тут, і грози, і зливи. На Донеччині, навіть, локальна злива досягла інтенсивності 34мм за 1 годину. Але процес вже відступає, рухаючись на північний схід", - додали в Укргідрометцентрі.

Читайте також: Афінське передмістя евакуюють через лісові пожежі

Як повідомлялось, за попередніми прогнозами, протягом 5-7 серпня вздовж західних кордонів України буде переміщуватися активний циклон, на ім'я Henri, який 4 серпня сформується над Адріатичним морем і надалі зміщуватиметься на північний схід, тобто в сторону західної України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-