Брат Навального отримав у «санітарній справі» рік умовно

Брат Навального отримав у «санітарній справі» рік умовно

Укрінформ
У Росії Преображенський суд Москви засудив у «санітарній справі» Олега Навального, брата опозиційного політика Олексія Навального, до року позбавлення волі умовно з випробувальним терміном один рік.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Інтерфакс із посиланням на пресслужбу суду.

«Суд визнав Олега Навального винним у злочині, який передбачений ч. 4 ст. 33 - ч. 1 ст. 236 КК РФ (підбурювання до порушення санітарно-епідеміологічних правил, що спричинило загрозу масового захворювання людей). Термін вважається умовним, з випробувальним терміном на один рік», - повідомили в суді.

Адвокат Олега Навального Нікос Параскевів заявив, що захист має намір оскаржити вирок.

Прокуратура просила дати Навальному рік умовно з випробувальним терміном три роки.

Читайте також: Соратниці Навального дали 1,5 року обмеження волі у «санітарній справі»

«Санітарну справу» було порушено у січні 2021 року. За версією слідства, її фігуранти закликали вийти на акцію на підтримку Олексія Навального - і таким чином провокували людей на порушення санітарно-епідеміологічних норм.

Всього в «санітарній справі» дев'ять фігурантів. Вироки вже отримали Любов Соболь (обмеження свободи на 1,5 роки) і Микола Ляскін (обмеження свободи на один рік).

Олег Навальний у грудні 2014 року був засуджений на 3,5 роки колонії у справі «Ів Роше» (його брат тоді отримав умовний термін). Він вийшов з колонії в червні 2018 року.

Як повідомлялося, після заміни в Росії умовного терміну на реальний Олексій Навальний відбуває його у виправній колонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-