Iraqi Airways на тиждень скасовує рейси до Мінська

Iraqi Airways на тиждень скасовує рейси до Мінська

Укрінформ
Іракська авіакомпанія Iraqi Airways оголосила про скасування на тиждень рейсів до Мінська.

Як передає Укрінформ, про це інформує Delfi з посиланням на повідомлення компанії. 

В інформації для пасажирів арабською мовою йдеться, що рейси до столиці Білорусі скасовуються на тиждень з 5 серпня.

Раніше, в середу посол Європейського союзу (ЄС) в Іраку Мартін Хат заявив, що польоти Iraqi Airways до Мінська на майбутні десять днів повинні бути скасовані. ЄС останнім часом розпочав переговори з Багдадом, щоб повернути іракців, які незаконно перетнули білорусько-литовський кордон, у країну походження, а також переконати Ірак знизити кількість польотів до Мінська.

Читайте також: В Євросоюзі заявили про тимчасове скасування польотів з Іраку до Мінська

Останнім часом пасажирські рейси з Іраку до Мінська мали здійснюватися не тільки з Багдада, а й з Басри, Ербіля й Сулеманіі.

Цього року кордон з Білорусі до Литви перейшло понад 4 тис. нелегальних мігрантів. Більшість із них - іракці. Литва через нелегальну міграцію, яка зросла, оголосила екстремальну ситуацію. Посадові особи країни називають це гібридною агресією білоруського режиму.

Читайте також: Литва звернулася в ООН через збільшеня потоку нелегалів через Білорусь

Наприкінці травня, після інциденту із захопленням білоруською владою рейсового літака Ryanair, що прямував з Афін до Вільнюса, і санкцій, які були запроваджені після цього Євросоюзом проти білоруського режиму, Лукашенко заявив, що не має наміру захищати Європу від нелегальних мігрантів в умовах тиску.

Після цього на кордон з Литвою з Мінська розпочали організовано привозити сотні мігрантів, яких переправляли в Білорусь "в один кінець" із Іраку, Сирії та кількох африканських країн.

Фото: Vida Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-