У Литві вважають, що влада Білорусі  використовує мігрантів як заручників

У Литві вважають, що влада Білорусі використовує мігрантів як заручників

Укрінформ
Білоруська влада, яка заявила про закриття державного кордону, прагне використати мігрантів, які незаконно переходять з Білорусі в Литву, як заручників.

Таку заяву зробили агентству BNS 5 серпня в Офісі президента Литви, передає Укрінформ із посиланням на DW.

"Своїми останніми заявами білоруський режим прагне збільшити напругу, а для нагнітання ситуації, ніби заручниками, прагне скористатися залученими ним нелегальними мігрантами", - підкреслили у Вільнюсі.

Згідно з заявою, президент Литви Гітанас Науседа наголошує, що зараз для Литви найголовніше - ефективно контролювати свій кордон та кордон ЄС. "А в міжнародної спільноти є ще один привід пересвідчитися, що білоруський режим використовує людей як засіб для досягнення своєї мети", - зазначив глава держави.

Тим часом Євросоюз посилює тиск на Мінськ через кризу мігрантів. Офіційна представниця очільника верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля Набіла Массралі повідомила 5 серпня, що напередодні повіреного в справах представництва Білорусі в Брюсселі викликали для висловлення офіційного протесту.

Читайте також: Лукашенко доручив закрити «кожний метр кордону» Білорусі

Зазначається, що білоруському дипломату чітко заявили про абсолютну неприпустимість маніпулювання Мінськом питанням біженців і мігрантів. Брюссель наполягає на припиненні подібної практики, а також на виконанні Білоруссю своїх міжнародних зобов'язань щодо боротьби з нелегальною імміграцією та торгівлею людьми.

Як повідомлялося, Олександр Лукашенко доручив силовикам повністю закрити державний кордон та не допустити повернення з Литви нелегальних мігрантів.

За цей рік до сусідньої з Білоруссю країни потрапило вже понад чотири тисячі нелегалів, переважно з Іраку.

У Литві називають дедалі більші потоки мігрантів "гібридною агресією білоруського режиму", через що в країні оголосили екстремальну ситуацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-