В «олімпійському» Токіо – знову рекордна кількість нових COVID-випадків

В «олімпійському» Токіо – знову рекордна кількість нових COVID-випадків

Укрінформ
Кількість нових випадків інфікування коронавірусом (COVID-19) в столиці Японії Токіо сягнула нової рекордної величини з початку пандемії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Kyodo News.

У четвер адміністрація Токіо підтвердила 5 042 випадки. Попередній рекордно високий показник у 4166 випадків був зареєстрований лише позавчора.

За словами місцевих чиновників, стрімке зростання добових випадків захворювання у столиці пов'язане з поширенням більш заразного штаму коронавірусу Delta.

«У багатьох регіонах країни ми спостерігаємо стрімке зростання випадків зараження вірусом з безпрецедентною швидкістю», - заявив міністр економіки Японії Ясутоші Нішимура, який очолює штаб щодо боротьби з COVID-19.

Читайте також: На Олімпіаді в Токіо виявили вже понад 300 випадків коронавірусу

Він також додав, що кількість хворих на COVID-19 у важкому стані в Японії збільшилася вдвічі за останні два тижні, значно збільшивши навантаження на медичну систему країни.

Як повідомлялося, Олімпійські ігри 2020 року, які через пандемію коронавірусу перенесли на один рік, стартували 23 липня і триватимуть до 8 серпня на 42-х аренах.

Четвертий надзвичайний стан у Токіо триває з 12 липня. Його було введено напередодні Олімпіади.

Уряд Японії 30 липня прийняв рішення розширити чинний режим надзвичайної ситуації у зв'язку з коронавірусом на три сусідні з Токіо префектури - Сайтама, Тіба і Канагава, а також на префектуру Осака.

Фото: Kyodo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-