ВООЗ рекомендує грудне вигодовування і після зараження COVID-19 та вакцинації

ВООЗ рекомендує грудне вигодовування і після зараження COVID-19 та вакцинації

Укрінформ
Матері можуть продовжувати грудне вигодовування і під час захворювання COVID-19, і після вакцинації від коронавірусу.

Про це заявили експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я, передає Укрінформ з посиланням на Новини ООН.

«...Грудне молоко - одне з кращих джерел харчування для немовлят, навіть тих, у чиїх матерів підтвердилося зараження COVID-19. Якщо інфікована мати вживає відповідні заходи обережності, вона може годувати дитину грудьми», - сказала директор Відділу країнових стратегій і систем охорони здоров'я Європейського регіонального бюро ВООЗ Наташа Аццопарді-Мускат.

Читайте також: Ізоляція вдома та інші проблеми: як переживають пандемію мами з немовлятами

За її словами, грудне молоко містить антитіла та інші імунологічні елементи, які можуть захистити дитину від респіраторних захворювань.

«Усе більше фактів підтверджують важливість грудного вигодовування для росту, розвитку і здоров'я дитини, воно також допомагає уникнути ожиріння і неінфекційних захворювань в більш пізньому віці», - підкреслила вона.

Експерти ВООЗ рекомендують матерям-годувальницям, що заразилися коронавірусом, надягати під час годування маску, ретельно мити руки з милом перед тим, як доторкнутися до дитини, а також регулярно дезінфікувати поверхні, до яких вони торкаються.

Читайте також: Безпечно та необхідно: Центр здоров'я рекомендує вагітним COVID-вакцинацію

За даними ООН, в Європейському регіоні ВООЗ, до якого входять в тому числі країни пострадянського простору, найнижчі у світі показники грудного вигодовування. Лише 13% немовлят у Європі отримують протягом перших шести місяців життя виключно материнське молоко. Крім того, в регіоні повний курс вакцинації пройшла поки лише третина всього дорослого населення.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Worldometer, у світі зафіксували 201005476 випадків зараження коронавірусом, у тому числі 4270233 летальних, одужали 181006410 осіб.

Фото: http://kidding.photography

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-