Безпечно та необхідно: Центр здоров'я рекомендує вагітним COVID-вакцинацію

Безпечно та необхідно: Центр здоров'я рекомендує вагітним COVID-вакцинацію

Укрінформ
COVID-19 може призвести до передчасних пологів або переривання вагітності, саме тому важливо вакцинувати вагітних від коронавірусної хвороби. Вакцинація проти COVID-19 не призводитиме до негативних наслідків у вагітних.

Як передає Укрінформ, про це у відеоблозі на Фейсбуці Центру громадського здоров'я розповів лікар-імунолог, голова Національної технічної групи з питань імунізації Федір Лапій.

"Вагітних необхідно вакцинувати проти COVID-19. Вакцинація вагітних є безпечною. ...Нас сьогоднішній день є достатньо і досвіду вакцинації вагітних. У вагітних, які вакциновані проти COVID-19, не було виявлено ніяких негативних наслідків. В Україні наразі схвалені рекомендації щодо вакцинації вагітних. COVID-19 є небезпечною хворобою для вагітних. Він може призводити до передчасних пологів, до переривання вагітності, до народження дітей передчасно. Саме тому важливо захищати і вакцинувати вагітних проти цієї інфекції.", - розповів Лапій.

За його словами, безпечність вакцинації вагітних доведена в першу чергу дослідженнями на тваринах. Так у вагітних тварин, які були вакциновані, не виявлено жодних негативних наслідків.

Також лікар зауважив, що перед щепленням проти COVID-19 не потрібно проходити тест на вагітність. Також не варто відкладати вагітність, якщо жінка планувала народження дитини, після проходження щеплення від коронавірусної хвороби. За словами Лапія, вакцинація не має до цього жодного стосунку.

Читайте також: МОЗ планує зробити 10 мільйонів COVID-щеплень до кінця літа

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я розглядає питання дозволити комбінувати мРНК вакцини при проведенні щеплення проти COVID-19. Від початку вакцинальної кампанії щеплено 3 099 711 людей, з них отримали 1 дозу – 3 099 709 людей, повністю імунізовані та отримали 2 дози – 1 712 791 особа (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 4 812 500 щеплень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-