Польща надала гуманітарну візу чоловіку Тимановської

Польща надала гуманітарну візу чоловіку Тимановської

Укрінформ
Польща надала гуманітарну візу чоловікові білоруської спортсменки Христини Тимановської, яку усунули від Олімпіади після критики керівництва збірної.

Про це заявив речник польського уряду Пьотр Мюллер, передає Укрінформ з посиланням на Польське радіо.

«Вона (Христина Тимановська – ред.) тепер під опікою польських дипломатичних служб, з міркувань безпеки ми не хочемо зараз передавати детальнішої інформації про спосіб прильоту та його місце й форму. Все це пов’язано з процедурами, які ми врахували в межах допомоги. Проте я можу додати інформаційно, що паралельно чоловік пані Тимановської отримав польську гуманітарну візу», - сказав Мюллер.

Як повідомлялося, Тимановська мала летіти до Варшави польською авіакомпанією LOT. Проте інформагентство Reuters із посиланням на очевидців поінформувало, що білоруська спортсменка вилетіла в середу з Токіо не до Варшави, а до аеропорту Відня (Швехат). Маршрут був змінений з міркувань безпеки.

У середу, 4 серпня, близько 15.00 години Тимановська прибула з Японії до Відня.

Читайте також: Блінкен назвав дії влади Білорусі щодо Тимановської «транснаціональними репресіями»

Христину Тимановську, яка 2 серпня мала брати участь у кваліфікаційному забігу на 200 метрів у Токіо, представники білоруської влади намагалися насильно вивезти з Японії до Білорусі. Напередодні спортсменка різко розкритикувала білоруське спортивне начальство, яке поставило її для участі в естафеті 4 по 400 метрів без її відома.

Міжнародний олімпійський комітет звернувся до Національного олімпійського комітету Білорусі з вимогою дати вичерпні пояснення щодо ситуації з білоруською легкоатлеткою.

Польща запропонувала білоруській спортсменці Христині Тимановській гуманітарну візу.

Пізніше стало відомо, що Тимановська подала документи на надання політичного притулку в Польщі.

У вівторок керівник фонду "Білоруський дім" у Варшаві Алєсь Зарембюк заявив, що Тимановська має прибути в середу, 4 серпня, до Варшави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-