Блінкен назвав дії влади Білорусі щодо Тимановської «транснаціональними репресіями»

Блінкен назвав дії влади Білорусі щодо Тимановської «транснаціональними репресіями»

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен назвав рішення Білорусі відправити додому легкоатлетку Христину Тимановську через її критику рішень спортивного керівництва «транснаціональними репресіями».

Як передає Укрінформ, про це він написав у Твітері.

«Режим Лукашенка мав намір здійснити черговий акт транснаціональних репресій: змусити олімпійку Христину Тимановську піти лише через вираження нею свободи слова», - написав він.

Держсекретар додав, що такі дії керівництва білоруської команди, які «порушують олімпійський дух і конфронтують з основними правами, є недопустимими».

Читайте також: МОК розслідує дії Білорусі, яка намагалася силою вивезти спортсменку з Токіо

Раніше дії влади Білорусі щодо Тимановської різко розкритикував Європейський Союз, а Міжнародний олімпійський комітет звернувся до Національного олімпійського комітету Білорусі з вимогою дати вичерпні пояснення щодо ситуації з білоруською легкоатлеткою.

Як повідомлялося, білоруська спортсменка висловила незгоду з рішенням свого спортивного начальства, яке поставило її для участі в естафеті 4 по 400 метрів без її відома. Легкоатлетку терміново відвезли з речами в аеропорт, проте там Тимановська заявила, що боїться повертатися додому, тому що її можуть ув'язнити.

Згодом стало відомо, що спортсменку намагалися вивезти до Білорусі проти її волі.

Наразі 24-річна Христина Тимановська отримала гуманітарну візу від Польщі і перебуває в її посольстві в Токіо. За словами прихильників спортсменки, очікується, що вона залишить Японію в середу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-