Євросоюз розкритикував режим Лукашенка за дії щодо спортсменки Тимановської

Євросоюз розкритикував режим Лукашенка за дії щодо спортсменки Тимановської

Укрінформ
Європейський союз піддав різкій критиці дії влади Білорусі за спробу насильно відправити з Токіо до Мінська бігунку Христину Тимановську та привітали рішення Польщі надати 24-річній спортсменці гуманітарну візу.

Про це передає Укрінформ із посиланням на "Радіо Свобода".

"Спроба примусово репатріювати Тимановську проти її волі – це ще один приклад жорстокості репресивних заходів режиму Лукашенка", - йдеться в заяві ЄС, яку оголосив представник пресслужба голови зовнішньополітичного відомства ЄС Жозепа Борреля.

Читайте також: Польща запропонувала білоруській спортсменці Тимановській гуманітарну візу

У Мінську вважають за можливе поширювати ці репресії на атлетів і тим самим порушувати давнє правило: припиняти ворожі дії в період Олімпійських ігор.

Читайте також: Чоловік і дитина білоруської спортсменки Тимановської виїхали до Києва - ЗМІ

Раніше стало відомо, що Христину Тимановську, яка 2 серпня мала взяти участь у кваліфікаційному забігу на 200 метрів у Токіо, намагалися відвезти в Білорусь проти її волі.

Напередодні спортсменка різко розкритикувала білоруське спортивне начальство, яке поставило її для участі в естафеті 4 по 400 метрів без її відома. Легкоатлетку терміново відвезли з речами в аеропорт, проте там Тимановська заявила, що боїться повертатися додому, тому що її можуть ув'язнити.

Читайте також: Чехія запропонувала білоруській легкоатлетці міжнародний захист на своїй території

Міжнародний олімпійський комітет звернувся до Національного олімпійського комітету Білорусі з вимогою дати вичерпні пояснення щодо ситуації з білоруською легкоатлеткою

Пізніше стало відомо, що Тимановська подала документи на надання політичного притулку в Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-