Німецькі «Зелені» пропонують створити міністерство охорони клімату

Німецькі «Зелені» пропонують створити міністерство охорони клімату

Укрінформ
Партія «Зелених» у Німеччині презентувала план створення Міністерства охорони клімату, який хоче втілити в життя у разі входження до владної коаліції після парламентських виборів.

Його представили лідери партії у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зелені» наполягають на «негайній програмі захисту клімату», особливо після руйнівної повені на заході ФРН. З цієї метою вони пропонують створення Міністерства охорони клімату з правом вето, аби можна було не пропускати закони, які не відповідають Паризькій кліматичній угоді. Це стане «найбільшим кліматичним пакетом, який ця країна коли-небудь бачила», - заявила кандидатка на посаду канцлера від екологічної партії Анналена Бербок.

Читайте також: У Гренландії за день розтануло 8,5 мільярда тонн криги - достатньо, щоб підтопити всю Флориду

«Зелені» хочуть прискорити розширення мережі вітрових та сонячних електростанцій та відмовитися від використання вугілля вже у 2030 році, а не 2038-му, як було вирішено раніше.

Бербок піддала жорсткій критиці екологічну позицію нинішнього уряду, який складається з консерваторів і соціал-демократів. За її словами, Закон про охорону клімату, схвалений федеральним урядом, не передбачає жодних реальних заходів.

Читайте також: Врятувати Землю від кліматичної катастрофи: 195 країн розпочали переговори

Нагадаємо: вибори до Бундестагу заплановані на 26 вересня. «Зелені» мають реальні шанси увійти до владної коаліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-