Врятувати Землю від кліматичної катастрофи: 195 країн розпочали переговори

Врятувати Землю від кліматичної катастрофи: 195 країн розпочали переговори

Укрінформ
Представники 195 країн-учасниць Міжурядової групи експертів зі зміни клімату (IPCC) розпочали у понеділок, 26 липня, перемовини щодо затвердження доповіді, яка має на меті запобігти кліматичній катастрофі у світі. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє France24.

«Доповідь, яку ви фіналізуєте, буде дуже важливою для всього світу», - заявив генсек Всесвітньої метеорологічної організації Петтері Таалас, звертаючись онлайн до 700 делегатів.

Документ буде дуже своєчасним на фоні стихійних лих у світі цього літа, серед яких масштабні пожежі, засухи, повені, які були спровоковані змінами клімату.

Читайте також: Рятувальники показали, як Україна й світ потерпають від погодних катаклізмів

Euronews зазначає, що доповідь буде опублікована вже 9 серпня, і вона допомагатиме урядам у світі при розробці політики щодо навколишнього середовища, викидів парникових газів, інфраструктури та державних послуг. Сам випуск доповіді було відкладено на декілька місяців через пандемію коронавірусу.

Читайте також: На «олімпійське» Токіо насувається потужний тайфун

Робота над доповіддю розпочалася напередодні відкриття саміту Великої двадцятки з питань клімату у жовтні та Конференції ООН зі зміни клімату (COP26) у листопаді у Глазго.

Попередня доповідь IPCC була оприлюднена ще у 2014 році.

Як повідомляв Укрінформ, посли країн "Великої сімки" (США, Японія, Німеччина, Велика Британія, Франція, Італія, Канада) обговорили з міністром захисту довкілля Романом Абрамовським та віцепрем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною плани України щодо боротьби зі зміною клімату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-