У віденському Штефансдомі вакцинуватимуть від коронавірусу

У віденському Штефансдомі вакцинуватимуть від коронавірусу

Укрінформ
В архієпископському кафедральному соборі Святого Стефана (Штефансдом) у Відні у серпні почне працювати пункт вакцинації проти коронавірусу.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Наразі опрацьовуються останні деталі того, як діятиме ця досить незвична пропозиція з вакцинації. Міська влада вже вирішила, що такий пункт буде розгорнуто у каплиці св. Варвари, яка знаходиться у нижньому ярусі північної вежі собору. Крім того, буде створено зону для реєстрації та перебування після вакцинації.

Читайте також: У нідерландському порту почали вакцинувати від COVID-19 моряків з усього світу

Попередньої реєстрації для того, щоб отримати щеплення у Штефансдомі, не вимагатиметься. Очікується, що використовуватиметься вакцина Johnson&Johnson, яка гарантує захист однією дозою.

"Без достатнього рівня вакцинації не буде повернення до нормального життя. Ми раді, що цією можливістю вакцинації у соборі зможемо зробити свій внесок у захист здоров’я людей, як і саму можливість знову мати співи та молитву у безпеці", - заявив настоятель Штефансдому Тоні Фабер.

Читайте також: В Україні за липень зробили майже три мільйони щеплень від COVID-19

Наразі у Відні вже діють кілька пунктів вакцинації у людних місцях з метою спрощення доступу населення до вакцини від коронавірусу. Зокрема, у центрі столиці на площі Ратхаусплатц працює спеціальний бокс, де можна без попередньої реєстрації зробити щеплення однодозовою Johnson & Johnson. Такий же бокс стоїть і на острові посеред Дунаю, одному з улюблених місць для відпочинку біля води. Крім того, біля пляжів Старого Дунаю курсує спеціальний "вакцинаційний" човен. Зробити щеплення від COVID-19 без попереднього запису можна і в популярному серед молоді парку розваг Пратер, а також у низці інших місць австрійської столиці.

Читайте також: У Німеччині школярів вакцинуватимуть проти COVID-19

Як повідомляв Укрінформ, в Австрії першу дозу вакцини від коронавірусу отримали вже майже 5,3 млн осіб, що становить 67% усього населення, яке може бути вакцинованим (старше 12 років). Повноцінний вакцинний захист мають понад 4,6 млн осіб (58,5% усіх, хто може бути вакцинований).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-