Більше 81% канадців, старших 12 років, отримали щеплення від COVID

Більше 81% канадців, старших 12 років, отримали щеплення від COVID

Укрінформ
Вже більше 81% жителів Канади, яким дозволено робити щеплення від COVID-19, отримали принаймні одну дозу вакцини.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час прес-конференції у Оттаві заявила головний санітарний лікар Канади Тереза Там.

“Більше 48 млн COVID-щеплень було зроблено у Канаді від початку кампанії із вакцинування в середині грудня. Більше 81% жителів, старших 12 років, отримали принаймні одне щеплення, й більше 66% пройшли повний курс”, - сказала Там.

За її словами, для вакцинації решти населення знадобиться новий підхід, що “зменшить бар’єри та надасть підтримку”.

Головний санітарний лікар додала, що абсолютна більшість нових випадків інфікування COVID-19 у Канаді була серед невакцинованих людей. “Лише 0,5% усіх випадків трапилося із людьми, які завершили цикл щеплень 14 або більше днів до того. Ще більш радує те, що вакцинація доводить високу ефективність у захисті від важких форм недуги. Дані свідчать, що 85% госпіталізованих із COVID-19 не були вакциновані й лише 0,7% госпіталізацій стосувалися повністю вакцинованих пацієнтів”, - зазначила експерт.

Читайте також: Канада стоїть на порозі четвертої хвилі COVID-19 – головна санлікарка

Вона зауважила, що повністю вакциновані люди мають втричі менше шансів потрапити до лікарні із COVID-19, ніж невакциновані.

Як повідомлялося, нині у Канаді залишається близько 6500 активних випадків COVID-19. Від початку пандемії недуга забрала життя 26 592 жителів країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-