Канада стоїть на порозі четвертої хвилі COVID-19 – головна санлікарка

Канада стоїть на порозі четвертої хвилі COVID-19 – головна санлікарка

Укрінформ
Протягом найближчих тижнів Канада проходитиме через четверту хвилю COVID-19, яка буде м’якшою за попередні через масову вакцинацію.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила головна санітарна лікарка Канади Тереза Там.

“Ми стоїмо на порозі четвертої хвилі COVID-19, зумовленої штамом Дельта. Однак траєкторія розвитку залежатиме від зростання кількості повністю вакцинованих людей, а також часових рамок, темпів та масштабу відкриття економіки”, - сказала Там.

Читайте також: У Трюдо кажуть, що в Канаді достатньо COVID-вакцин для всіх охочих, старших 12 років

За її словами, через пом’якшення обмежувальних заходів у Канаді варто очікувати певного зростання нових випадків інфікування. “Ми передбачаємо, що нові випадки будуть зосереджені переважно серед невакцинованої молоді, однак поширяться й на старші вікові групи невакцинованих. Вища кількість нових випадків та старший вік інфікованих врешті-решт призведуть до збільшення важких випадків перебігу недуги та кількості госпіталізацій”, - наголосила лікарка.

Вона додала, що це свідчить про “необхідність обачного підходу до пом’якшення заходів охорони громадського здоров’я”. “Нам також слід залишатися обачними та реагувати на ознаки повернення коронавірусу, й продовжувати нарощувати пропорцію вакцинованого населення”, - підсумувала Там.

Як повідомлялося, наразі понад 70% населення Канади отримало одну дозу щеплення від COVID-19 й майже 56% пройшло повний курс вакцинування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-